×
×

Gratis offertes voor het aanbrengen van gevelpleister

Gevelpleister aanbrengen is een specialistenwerkje, waar je best een professionele vakman voor inschakelt. Vraag hieronder gratis meerdere offertes aan, waardoor je makkelijk en snel prijzen van vakmannen in je buurt kan vergelijken. Door prijzen te vergelijken betaal je soms tot wel 35% minder.

Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevel-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Gevelbepleistering aanbrengen: Ontdek hoe je te werk gaat!

Indien je op zoek bent naar een nieuwe gevelbekleding, of een manier om je gevel op een betaalbare manier af te werken, dan is gevelbepleistering vast en zeker een goede optie. Gevelpleister aanbrengen gaat makkelijk en snel, en het is bovendien relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.

Gevelpleister kan je aanbrengen in diverse kleuren, en je kan ook kiezen voor verschillende korrelgroottes. Je hebt dus heel veel invloed op het uitzicht van je gevel.

Wat zijn de andere voordelen van gevelbepleistering? Hoe breng je gevelpleister aan? En wat is de prijs voor het bepleisteren van een gevel? In dit artikel krijg je de antwoorden.

In dit artikel:

Waarom een gevel bepleisteren?

Gevelbepleistering heeft een aantal interessante voordelen ten opzichte van andere soorten gevelafwerking. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen van gevelbepleistering.

gevelbepleistering © Shutterstock - Met gevelpleister kies je voor een type gevelbekleding met heel veel interessante voordelen.

+ Een gevel bepleisteren is uitstekend geschikt voor het renoveren van oude of beschadigde gevels. Het is een manier om mankementen en oneffenheden weg te werken, waardoor je terug een egale gevel krijgt.

+ Gevelbepleistering is een relatief goedkope soort gevelafwerking, zeker in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.

+ Je gevel bepleisteren is ook een ideale gelegenheid om ook de rest van je gevel aan te pakken. Zo wordt gevelbepleistering wel eens gecombineerd met het plaatsen van gevelisolatie. De gevelpleister dient dan om de isolatielaag verder af te werken.

+ Ook op vlak van vocht biedt gevelpleister enkele interessante voordelen. Gevelpleister is volledig waterdicht, waardoor vocht van neerslag niet in de muur kan trekken. Aan de andere kant is gevelpleister dampopen. Dit betekent dat vochtige lucht van binnenuit uit de woning kan ontsnappen, waardoor je geen condensproblemen krijgt in de woning zelf.

+ Ook op vlak van design kan gevelpleister enkele mooie troeven op tafel leggen. Het resultaat van een gepleisterde gevel is heel egaal, wat voor een heel strakke look zorgt. Ideaal voor woningen die een moderne uitstraling voor ogen hebben.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals. Zij leveren een gevel af die de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tilt. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
gevelwerkers

aanvraag starten


gevelpleister aanbrengen © Shutterstock - Door je gevel te laten bepleisteren laat je je gevel er weer als nieuw uitzien.

Soorten gevelbepleistering

Voor het bepleisteren van je gevel kan je kiezen uit verschillende soorten pleister. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen enerzijds synthestische pleister en anderzijds sierpleister.

Kunstharssierpleister of synthetische sierpleister

Synthetische sierpleister wordt ook wel kunstharspleister genoemd, omdat in dit geval kunsthars als bindmiddel wordt gebruikt. In vergelijking met minerale pleister is kunstharspleister veel elastischer, waardoor je minder risico loopt op barsten of scheuren in de gevelpleister. Ook wordt dit type gevelpleister minder snel vuil.

Kunstharspleister wordt over het algemeen in dunnere lagen aangebracht dan minerale sierpleister. Hierdoor is het niet zo geschikt om eventuele oneffenheden in je gevel te camoufleren.

Minerale sierpleister

Daar waar bij synthetische pleister kunsthars wordt gebruikt als bindmiddel, wordt bij minerale sierpleister een mengsel van water, cement of kalk, zand, vulstoffen en kleurstoffen gebruikt als bindmiddel. Minerale sierpleister is dus ecologischer dan synthetische pleister. Ook is minerale pleister vochtwerend, en heeft het een dampopen karakter.

Minerale pleister wordt doorgaans in dikkere lagen aangebracht, waardoor het geschikter is om oneffenheden in de gevel te camoufleren. Door de dikkere laag kan je ook meer gaan experimenteren met speciale texturen.

Maar de voordelen van kunstharspleister zijn de nadelen van minerale pleister. Zo is minerale pleister minder elastisch, en is het dus gevoeliger voor scheurtjes in het pleisterwerk. Ook wordt minerale sierpleister over het algemeen sneller vuil dan kunstharspleister.

Hoe een gevel bepleisteren?

Voor het bepleisteren van een gevel ga je op een gestructureerde manier te werk. Dit zijn de stappen die gevolgd moeten worden om je gevelbepleistering tot een goed einde te brengen.

Voorbereiding

In de eerste plaats begin je met de voorbereidende werken. Dit houdt ondermeer in dat je een stelling plaatst voor de gevel, zodat je de hele gevel in één keer onder handen kan nemen.

Daarnaast scherm je ook ramen, deuren, vensterbanken en dorpels af met plastic folie, zodat ze geen gevelpleister over zich heen krijgen.

Hoekprofielen aanbrengen

Om de gevelpleister mooi te laten geleiden over de hoeken van de gevel heen, worden er hoekprofielen geplaatst. Hierdoor loopt het pleisterwerk mooi over aan de hoeken.

Bij het plaatsen van de hoekprofielen moet je erop letten dat er geen vocht onder de profielen blijft zitten. Dit vocht kan in de winter namelijk gaan uitzetten, waardoor je te maken krijgt met vorstschade, en dus ook schade aan je pleisterwerk.

Wapeningsnet plaatsen

Vaak kiest men er ook nog voor om een wapeningsnet uit glasvezel aan te brengen op de gevel. Dit doet men enerzijds om barstjes of sleuven in de gevel te kunnen overbruggen, maar anderzijds ook om een meer egale afwerking te kunnen bekomen.

Het wapeningsnet wordt rechtstreeks aangebracht op de gevel. Indien je er ook voor gekozen hebt om gevelisolatie te plaatsen, dan wordt het wapeningsnet rechtstreeks op de isolatielaag aangebracht.

Gevel bepleisteren

In de laatste stap is het tijd om de gevelpleister aan te brengen. Hoe je hier te werk gaat, hangt af van het type gevelpleister waarvoor je kiest.

Kunstharspleister

Kies je voor gevelbepleistering met kunstharspleister, dan zal je in totaal drie lagen moeten aanbrengen. Eerst moet een grijze basislaag uit cement of kalk worden aangebracht, die dient als ondergrond. Bovenop deze laag komt een primerlaaag, die net zoals bij schilderwerken moet dienen voor een betere hechting, in dit geval van de pleister.

Tot slot breng je de kunstharspleister aan. Je kan hiervoor kiezen uit verschillende methodes. De pleister kan met de hand worden aangebracht, maar je kan ook kiezen voor een spuitmachine.

Minerale pleister

In tegenstelling tot bij kunstharspleister worden bij minerale pleister geen drie lagen aangebracht. Zo wordt er in deze methode niet gewerkt met een ondergrond uit cement of kalk.

De pleister wordt rechtstreeks aangebracht op de ondergrond, waarna even een korte droogtijd wordt ingelast. Eens de eerste laag is opgedroogd, wordt een nieuwe laag aangebracht, maar dit keer met behulp van een schuurblok of krabblok. Hierdoor krijgt het pleisterwerk een bepaalde structuur, en dit verhoogt de uitstraling van de sierpleister.

gevel bepleisteren © Shutterstock - Je gevel bepleisteren doe je steeds door een nauwgezet stappenplan te volgen.

Mogelijke afwerkingen

Gevelpleister kan je verkrijgen in verschillende kleuren en korrelgroottes. Ook de manier waarop je de pleister aanbrengt kan een grote invloed uitoefenen op het uitzicht van je gevel.

Dit zijn de mogelijkheden die je hebt op vlak van afwerking van de gevelbepleistering.

Kleuren

Gevelpleister kan je aanbrengen in een brede waaier aan kleuren. Dit is in de eerste plaats uiteraard van invloed op het uitzicht van je gevel.

Maar kleuren spelen ook een rol in de levensduur van je gevelbekleding. Zo zullen lichtere kleuren veel beter kunnen omspringen met het verschil in temperaturen, en hebben ze een betere isolerende werking. Bij donkere gevelpleister zal al sneller thermische spanning kunnen optreden, waardoor het risico op scheurtjes groter wordt.

Texturen

Gevelpleister kan op verschillende manieren worden aangebracht op de gevel, afhankelijk van de werktuigen die je gebruikt om de pleister op de muur aan te brengen. Zo is het mogelijk om allerlei texturen in de pleister aan te brengen, waardoor je het egale uitzicht doorbreekt. Een veel gebruikte techniek is bijvoorbeeld het krabben van texturen in de pleister.

Korrelgroottes

Gevelpleister is ook beschikbaar in diverse korrelgroottes. Hoe kleiner de korrels, hoe egaler en verfijnder de afwerking. Hoe groter de korrels, hoe ruwer de afwerking zal zijn.

Wat is de prijs voor het aanbrengen van gevelpleister?

De prijs voor het laten bepleisteren van je gevel hangt af van de oppervlakte van je gevel, maar ook van het soort pleister waarvoor je kiest. Over het algemeen is kunstharspleister iets duurder dan minerale sierpleister.

Hou er ook rekening mee dat de prijs van de gevelbepleistering hoger kan liggen indien je er ook voor kiest om je gevel meteen te isoleren.

Zonder isolatieMet isolatie
Kunstharspleister70 à 75 euro per m²90 à 110 euro per m²
Minerale sierpleister60 à 65 euro per m²80 à 100 euro per m²

Gratis offertes voor het aanbrengen van gevelpleister

Gevelpleister aanbrengen is een specialistenwerkje, waar je best een professionele vakman voor inschakelt. Vraag hieronder gratis meerdere offertes aan, waardoor je makkelijk en snel prijzen van vakmannen in je buurt kan vergelijken. Door prijzen te vergelijken betaal je soms tot wel 35% minder.

Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.


gevelwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Gevelbekleding: het complete overzicht
Gevelwerken in uw buurt
Offertes voor gevelwerken